Bots & Brains 1ste editie

Opdrachtgever (opleidingsinstituut informatiemanagement voor de overheid) op twitter: “Fun en goede triggers. Bedankt!”. Deelnemers achteraf: “Heerlijke presentatie”. “Goed gedaan”. “Eyeopener voor mij.” “De battle van de toekomst draait dus om de vraag wie de eigenaar is van de robotgegevens!”

 

Echt out of the box (toekomst inkoop)

Opdrachtgever (Ministerie van Binnenlandse Zaken): “Ik vond het ook weer erg leuk en goed en kreeg ook veel positieve reacties. Collega’s die aangaven echt aan het denken te zijn gezet. Dat was ook het doel en mooi dat het dan lukt.” Deelnemers: “Echt out of the box.” “Even wegdromen.” “Inspirerend.” “Erg leuk.” Congresorganisator (Ministerie van Infrastructuur en Milieu): “Super bedankt voor de leuke sessie op het MVI-congres! De enige sessie die ik daadwerkelijk heb mogen meemaken, én wat voor een. PIANOo en IenM kijken terug op een geslaagd congres. Ik hoop jullie ook! De tip “Technicus vervangen door een robot”, staat al op mijn lijstje! ;)”

 

Goed gewaardeerd!

Opdrachtgever Masterclass over de toekomst van energie: “De deelnemers hebben de dag in elk geval goed gewaardeerd. Voor je presentatie geven ze gemiddeld een 8,6 en voor je inhoudelijke verhaal een 8,3.”

 

Geweldige presentatie

Opdrachtgever (vakbond) na presentatie: “Hi Marcel, wat een geweldige presentatie van je vanmiddag. Loved it! En ik heb er veel van opgestoken. Als iemand ooit vraagt om een goede spreker over trends en de toekomst, dan weet ik wie ik zal aanbevelen!” Deelnemer in de zaal: ” Deze bijeenkomst was voor mij een echte eye opener.”

 

Ondernemerscongres

“Ik werd helemaal blij van je presentatie. Lekker dynamisch.” “Ik kreeg er energie van.” “Je hebt beslist mensen aan het nadenken gezet.” Opdrachtgever: “Genoten van jouw heerlijk snelle presentatie. Heel blij dat je erbij was!” Dagvoorzitter: “Hartstikke leuke presentatie. Öp het eind was de zaal wat stiller maar dat kwam omdat ze erover gingen nadenken. Heb het na afloop ook veel gehoord van de bezoekers. Werd zeer veel besproken”

 

Congres HRM

“We hebben genoten van je trends. Ik zie die arbeidsmarkt van de toekomst wel zitten!”

 

Congres Licht

“Zeer geanimeerde presentatie over de toekomst. En echt interactief”

 

Congres Geld

Nationaal Debat over Jongeren en Geld in Nieuwspoort: “Sprankelend en kordaat dagvoorzitterschap. Verbindend en inspirerend”

 

Ministerie Infrastructuur & Milieu

“Ga zwemmen met je doelgroep, dat vind ik nou een leuke tip”

 

Training Mediacoaches

Opleiding mediacoaches 12 maart 2015. Alle deelnemers geven de kwalificatie “Goed” tot “Uitstekend” . Antwoorden op de open vraag wat is u bijgebleven / wat heeft u gewaardeerd?: “Alles!” -“Robot in onderwijs: welke verhouding ontstaat er in vergelijking met de leerkracht?” – “Het tempo” – “Een 10! Interactie, passie!” – “De grote stappen die we de komende jaren gaan maken” – “Leuke en super interessante inzichten” – Superinteressante sessie! De casussen zijn me bijgebleven” – “Veel plezier beleefd” – “De opdracht: veel tijd voor, leuke uitwisseling. Interactieve karakter, veel tijd voor opdracht. Goede energie” – “Creativiteit en fantasie” – “Leuk!” – “De snelheid waarmee de veranderingen plaatsvinden” – “Open staan voor ontwikkelingen” – “Spontaniteit. Goed luisterend” – “Delen! Top” – “Leuke interactieve opdracht. We werden echt uitgedaagd om als groep te werken” – “Dat er zoveel beroepen gaan verdwijnen!” – ” De snelheid, de eigen inbreng” – Twitter ” Eyeopener: verhouding tussen kind en dienstbare robot kan vraag/probleemgestuurd onderwijs stimuleren.” – ” Wat een geweldig interessant college van @futurecheck. ‘Fantasierijk naar de toekomst kijken is het enige dat mag’ #mediawijsheid” – ” Je hebt ons echt uit onze comfortzone gehaald”

 

Toekomstsessie voor mediacoaches, docenten, bibliothecarissen

“Verfrissend”. “Prikkelend”. “Inspirerend”. “Provocatief”. “Ohh wat snel” ” Ohh wat veel” “Wat me is bijgebleven, tja, heb je ff?” “Een fijne sessie waarin je je echt kon richten op de toekomst. We hebben een rollenspel uitgespeeld (onwijs gelachen) en als MediaCoach werden we door Marcel echt aan het denken gezet met de nadruk op het niet vertellen van wat ouders en kinderen moeten denken, maar hoe ze moeten denken. Gemoedelijke sfeer en fijne spreker.” “Bedankt, Marcel! Was zeker een inspirerende sessie. Ik hoop je in de toekomst vaker te spreken.”

 

Congres Onderwijs

“Inspirerend hoe je het onderwijs van de toekomst schetst.” “Ben het er niet allemaal mee eens hoor, maar het zet me wel aan tot nadenken over mijn eigen situatie.” “Ben ik zelf eigenlijk wel futureproof?”

 

Trendrede

Uit de honderden reacties naar aanleiding van de jarenlange Trendredes: “Heel inspirerend! Eindelijk weer een optimistisch geluid”

 

Businessclub

“Je hebt vanochtend een zeer enthousiaste ploeg achtergelaten. Tot het eind van de lunch was jouw verhaal trending topic!”

 

Businessclub Nieuwjaarsborrel

“Spetterende Outlook was dat! Je lijkt op Guido Weijers maar dat heb je zeker al vaker gehoord?” Nieuwjaarsborrel businessclub

 

Bij linken op Linkedin (2016)

Wethouder: “Leuk om te linken. Je hebt mij enkele jaren geleden behoorlijk geinspireerd met je blik op de toekomst.”

 

World Food Event

“We enjoyed your presentation very much. It was a very diverse group of more than 20 nationalities, but you met or even exceeded our expectations”