“Events in the new 60’s” – artikel over tips en trends voor zakelijke events in Event Magazine maart 2013. Interviews met 6 trendwatchers, waaronder Marcel Bullinga

Cover Trendmagazine maart 2013 (PDF) met de prachtige robotfoto gemaakt door Alex Dokter & het interview met Marcel Bullinga (PDF)

Het event wordt een game
Marcel Bullinga van Future Check beaamt dat innovaties onder druk ontstaan. Marcel Bullinga: “De moeder der verandering is de boze buurman. Externe druk dwingt tot verandering. We zitten nu in de transitie van de Iconomy naar Weconomy. We gaan vaker dingen delen en minder bezitten. In de Weconomy werken producenten samen met consumenten. Bijvoorbeeld op de plukboerderij, waar klanten van lokale boerderijen aandeelhouder zijn en toegang hebben tot de transparante boekhouding, het oogstplan, enzovoort. We gaan terug naar het model van de oude coöperaties en vertrouwen minder op steun van de overheid.”
“Wat events betreft, slaat de gamification toe. Ik noem een paar trends. Het Nieuwe Werken wordt het gewone werken en krijgt steeds meer eigenschappen van een event: het Werk Event.
Dagelijkse routine bestaat niet meer, werken wordt steeds meer presenteren, beïnvloeden, overtuigen. Waar je bent, is het event. In het Eet-Jezelf-Op-Event beconcurreer je je eigen event met een livestream. In de toekomst zijn deelnemers standaard online aanwezig en is fysieke aanwezigheid zeldzaam. Wie betaalt waarvoor precies, is dan de vraag? Nu het beeldscherm het nieuwe gezinslid is geworden, ontstaan er als reactie Offline Events, die in het teken staan van stilte en beslotenheid. Twitterloos als teken van nieuwe exclusiviteit en om socialmedia stress tegen te gaan. Het Privé Event kent privé consulten door de sprekers. In het Transparante Event check je direct de return on investment van het event. In het Ervarings Event wordt kennis gemixt met psychologie en humor. Liefst doorspekt met moderne technologieën. Interview eens een hologram! Het mag in de eventbranche allemaal wat minder saai en serieus. Wie neemt de handschoen op?”