Ik ga van de ene Battle naar de andere. Vorige week was ik bij de Battle of Amsterdam (Damprijs duurzaamheid), komende week leid ik de Battle of Bodegraven-Reewijk (toekomst van wonen). Daarna een heuse Design Battle met het Amsterdamse designbureau Vbat ((design for technological change). Vbat komt helemaal naar mij toe; stad bezoekt dorp, jaja. En daarna daarna een Battle met het Londense strategiebureau Mash (design for food). Who’s next?

Zie ook mijn tweets over #duurzaamheid2030

Ik gaf een presentatie over de toekomst van duurzaamheid  bij de uitreiking van de Damprijs, de duurzaamheidsprijs van Amsterdam. WInnaar 2017 is het prachtige zelfvoorzienende dance-festival DGTL. Ik switch van Indian Summer naar DGTL for sure, en ik ga met de dance-heren praten over de toekomst.

Ik feliciteer nu alvast de winnaars van de Damprijs 2030:

1. CO2-catcher. Dit mini-apparaatje oogst CO2 & 3Dprint het spul uit als tandpasta

2. Amsterdam Coin. Deze succesvolle lokale munt sleepte Amsterdam door de eurocrash heen

3. MIT Living Lab. Dit lab transformeerde Amsterdam tot een serie slimme, zelfvoorzienende dorpen. (Google Sidelabs werd afgewezen als tenderpartner)

De Troostprijs gaat naar het bedrijf met de meest robots in dienst. Robots hebben namelijk een lagere footprint dan mensen..