5 VIDEO’S TOTAAL 11:38 MIN

START OM 12:49 uur

 1. Kind 1 min
 2. Slechte kwaliteit 4:38
 3. Kraftwerk klas duits 2
 4. Karaoke 1
 5. Kraftwerk slot 3

 

13:00 – 13:20 WELKOM

Dank Lady Bla Bla! Hartelijk welkom op het grootste mediawijsheid event van Nederland met als thema Robots & Brains.

U ontmoet honderden mediacoaches, aspirant medicaocahes, collega’s uit onderwijs en bibliotheek, maar bij de entree hebt u ook de cast van de musical Spijt gehoorden gezien, dus eigenlijk is het thema Robots, Brains en Beauty.

Mijn naam is Marcel Bullinga. Ik ben trendwatcher en ik ben dol op robots. Zoals u weet: robots zijn de nieuwe mobieltjes. Ik denk dat we 1 miljoen leerrobots nodig hebben, op school en thuis. Als leermaatje voor uw kinderen, maar ook om al die gestresste leraren een persoonlijke onderwijsassistent te geven. Zover is het nog niet. Voorlopig ben ik al heel blij met 1 leerrobot naast me.

Nou zijn jullie natuurlijk net als ik erg benieuwd wat de mening is van deze leerrobot over mediawijsheid. Is het een mediawijze robot? Is het misschien zelfs wel een mindfullness robot? Moet zijn brein uitrusten van al die socialmedia prikkels?

Er is gelukkig een echte mens die de robot begeleidt bij dit interview, een soort van super mediacoach dus.

Mag ik een hartelijk applaus voor… 2 wezens, Rick Vermulst van Fontys Hogeschool en Charlie de robot!

Charlie doet dansje en zegt antwoorden op.

Jullie hebben in de foyer ook nog een ander soort robot kunnen bewonderen, de Braincopter. Tijd om diens mediacoach op het podium te halen.

Mag ik een hartelijk applaus voor… Ivo Reints!

Rick en Ivo:

 1. Zijn robots en braincopters de nieuwe mobieltjes?
 2. Wat doen robots met leren in de toekomst?
 3. Wat doen robots met mediawijsheid?De thema’s van het Nationaal Media Paspoort: betrouwbaarheid van informatie, informatievaardigheden; bewaking van je identiteit op internet; digitaal pesten versus respect en complimenten; offline kunnen zijn; goed doen; bescherming privacy; veiligheid; omgang met technologie

Hartelijk dank Ivo Reints, Rick Vermulst en Charlie de Robot

 

13:20-13:40 KEYNOTE ERIK SCHOPPEN

Wat is nou de impact van al dit technologisch geweld op ons brein? Daar zijn wij natuurlijk benieuwd naar. Op die vraag gaat mijn volgende gast het antwoord geven. Hij is neurowetenschapper aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij doet onderzoek op dancefestivals en is de bedenker en medeoprichter van de Happy Energy Movement. Hij vindt dat we ons brein veel meer moeten gebruiken om te werken aan een duurzame, positieve wereld.

Mag ik een hartelijk applaus voor de keynote spreker… Erik Schoppen!

(laptopwissel)

Hartelijk dank Erik Schoppen

 

13:40-13:50 POSITIVE YOUNG MEDIA AWARD

1:40 min. TRAILER. Marcel kondigt niets aan. Vanaf 0:30 uur, als de zang begint, stormen de Spijt-acteurs het podium op en zingen mee. Trailer https://www.youtube.com/watch?v=VX3yMUuqnB0 (zingen vanaf 0.30 uur)

Schitterend! Dit is de cast van Spijt de Musical. Ik stel ze een paar vragen.

 1. ALLEN Wat hebben jullie voor emoties teweeggebracht tijdens jullie optredens?
 2. 1 PERSOON Is er 1 situatie die heel bijzonder was en die je extra is bijgebleven?
 3. 1 PERSOON Wat zijn jullie toekomstplannen? Jullie gaan naar Sint Maarten en Curacao. Daar zitten ook mediacoaches…

Waar jullie over zingen, dat hebben de volgende 3 jongeren aan den lijve meegemaakt. Zij zijn pest-survivors en ze vormen namens de Academie het voorlichtingsteam ShareRespect. We zijn heel trots op ze. Zij gaan de Positive Young Media Award 2016 uitreiken. Geef ze een enorm applaus: Lina, Jordy en Pito!

Lina leest het juryrapport voor. Jordy en Pito pakken beker op en bloemen en geven die aan 1 persoon uit de cast. Applaus & Selfie Moment!

 

Dank jullie wel: Jordy, Lina, Pito en de cast van Spijt de musical!

LadyBla bla stormt podium op met megafoon – “aan de slag!”

 

13:50 uur SLOT / ZAALWISSEL