Futurecheck.nl

 

De redactie van Pauw & Witteman vroeg me hoe de Olympische Spelen in 2028 eruit zien. “Er zal niet 1, maar er zullen 2 Olympische spelen worden georganiseerd, en wel tegelijkertijd: 1 fysieke en 1 virtuele. De winnaars zullen tegen elkaar strijden.”

Er zal niet 1, maar er zullen 2 Olympische spelen worden georganiseerd, en wel tegelijkertijd: 1 fysieke en 1 virtuele. De winnaars zullen tegen elkaar strijden.

De virtuele Spelen worden niet op 1 plek, maar thuis en in sportstadia overal ter wereld worden gehouden. Lokale versies dus. Verschil met nu is dat de mensen thuis (virtueel) meedoen; aangezien delen een van de belangrijke trends is.

Sporten in de toekomst is (nog veel meer dan nu) een amusements evenement, en minder een sportgebeuren.

De sporters zelf hebben ook een virtuele component. Sporters met een sport- annex Alzheimer bril vanwaaruit je communiceert met je coach (voorsprong!), maar ook met hitech bionische verbeteringen aan hun lichaam (voorsprong!) of met virtueel materiaal zoals de slimme schaats (voorsprong!).

Drugs zijn Uit; sporters hebben nl. een transparant lichaam; tijdens de sport realtime checks van bloedwaardes. Liegen is onmogelijk in de toekomst.

Er zal een verwoede strijd ontstaan tussen “puristen” en “bionics”. De puristen zeggen: dit is valsspelen, de bionics zeggen: dit brengt mij en de sport op een hoger niveau. Wie wint?

Als Rotterdam of Amsterdam het krijgt (100 jaar na dato!), kunnen ze uitpakken met “Sports Capital” . Past in de ruimtelijk-economische toekomverwachtingen van beide steden. Het zal de toekomstige welvaart van beide steden sturen.

In dit artikel staan mijn verwachtingen over wat In & Uit is op sportgebied in 2028:
Klik Hier