SCHRIJF IN VOOR HET CONGRES: www.mediaenmaatschappij.nl/congressen/nationaal-congres-pesten-2017

 

Laat jongeren het antipestbeleid vormgeven

Nederland is verzand geraakt in een pestepidemie. Het pesten blijft maar doorgaan. Hoe stoppen we deze vicieuze cirkel? Door te luisteren naar de pestsurvivors.

Op het 4de Nationale Congres Tegen Pesten geeft Bamber Delver, auteur van het gloednieuwe Handboek Tegen Pesten, de Nationale Lezing Tegen Pesten met handzame tips voor scholen. Het Ministerie van OCW en de Inspectie voor het Onderwijs hebben nu slechts 2 criteria voor antipestbeleid. Er moet een derde bij om de epidemie te stoppen: Laat jongeren het antipestbeleid vormgeven en sancties bedenken. Zij zijn de sleutel tot succes.

Om die reden staan de geïnterviewde jongeren uit het boek centraal op het congres. Zij betreden het podium. Wij luisteren naar en debatteren over hun oplossingen.

4de Nationale Congres Tegen Pesten, 16 mei 2017, Utrecht (Aristo zalen, Brennerbaan 150, Utrecht). Inloop: 13:00 uur, start: 13:30, einde: 17:00 uur.

U kunt 4 workshops bezoeken: Studenten antitreiter cursus; Pesten en culturele verschillen; Educatieve game tegen pesten; KIVA antipestmethode

BOEK

www.handboektegenpesten.nl te koop bij Bol.com